Vertel es, hoogtepuntje in de week

Hoe vaak heb je meegedaan aan Vertel es?

Komende vrijdag, de dag na Hemelvaart, heb ik tóch een Vertel es, het wekelijks creatief online taalcafé van 2 uur voor nieuwkomers die al Nederlands spreken, hun niveau op peil willen houden en het willen verbeteren. Té leuk om een weekje over te slaan. Bovendien is er extra reden om juist nu niet te verslappen.

Dit leuke concept waar ik de bedenker van ben, wordt namelijk sinds december uitgerold en het gaat veel sneller en beter dan ik had durven hopen! Dankzij de podcast van Lex Bohlmeijer (Correspondent) krijg ik al een paar maanden de leukste reacties van mensen die óók een Vertel es willen beginnen! Meestal willen ze een keer meekijken, om te zien hoe het werkt. Dus de laatste maanden heb ik veel meekijkers en zijn er 12 andere Vertel es-sen van start gegaan in heel Nederland. Er zijn er op dit moment nog 5 in voorbereiding!

'Vouw z.s.m. een bootje van een A4', in de Vertrel es over de zee op 12 mei jl

Belasting & Geluk

De onderwerpen die we bespreken worden aangedragen door de deelnemers zelf, waardoor de betrokkenheid en interesse groot is. Vaak vraag ik er een expert bij, waardoor het meer diepgang krijgt. Zo vertelde Matthijs Pouwer al eens over ons belastingstelsel, ver voordat het in opspraak kwam en leerde ervaringsdeskundige Letizia Colella hoe Nederlanders tegen vriendschap aankijken en hoe je daarmee om kunt gaan als nieuwkomer. We leerden praktisch alles over geluk van Carin Cuijpers en - via de zijlijn - ook van Wilco Kruijswijk.

Zo vertelde Joost Houtman ons bijvoorbeeld over de grondbeginselen van onze rechtsstaat en wat daaraan nog verbeterd zou kunnen worden. Jessica de Koomen geeft hele zinvolle, grappige logopedische tips, oefeningen en uitleg. Bas Tammes deed ons huiveren in zijn verhaal over waterbeheer in Nederland: vrijwel alle huizen van onze groep zouden al zijn weggevaagd, als we niet zoveel aan het waterschap zouden betalen! Theo Doreleijers geeft soms college over de rol van opvoeding en erfelijkheid op hoe een mens wordt zoals-ie is.

Voor de deelnemers is het meteen een mooie kans om het netwerk te vergroten, met allerlei mensen uit verschillende werkvelden.

Ik denk dat Letizia Colella gelijk heeft: na ongeveer 40 uur praten, persoonlijke verhalen en humor delen, wordt een 'kennis' langzaam een vriend...

De trainers van Vertel es is een inspirerende groep mensen die wekelijks kosteloos online Vertel es aanbiedt. Het is een investering in anderen en jezelf, die je leven verrijkt.

Wandeling van Vertel es en anderen op 19 maart 2023

Wandeling

De online gesprekken zijn zo gezellig, openhartig en grappig, dat we ook zin hebben om elkaar soms live te ontmoeten. Zondagmiddag 21 mei gaan we weer wandelen, met een mix van Vertel es en vrienden van vrienden. Bericht me als je mee wilt lopen, welkom!

Wil je ook trainer worden van Vertel es starten? Weet me te vinden; dan stuur ik je het startpakket! Of wil je je Nederlandse spreekvaardigheid (blijven) oefenen? Geef je op voor een Vertel es!

Vorige
Vorige

Tamer vertelt

Volgende
Volgende

‘n Alternatief cadeau aan jezelf