Alternative Ways-3daagse!

wo 5 t/m vr 7 oktober 2022, Amsterdam

Een unieke kans om mee te doen aan de verdiepende, driedaagse training van Alternative Ways, die zorgt dat je na deelname de nieuwe taalmethode in je vingers hebt en direct toe kunt passen!

De training is geschikt voor NT2-docenten, taalcoaches van taalcafé's, etc. Ook trainers van nieuwkomers/anderstaligen binnen het sociaal domein zijn welkom!

Er zijn nog enkele plekjes vrij en je kunt je inschrijven met 33% korting! Hieronder het programma en daaronder meer info over Alternative Ways:

Programma Alternative Ways-driedaagse:

Dag 1, woensdag 5 oktober

Kennismaking met en introductie op de Alternative Ways methode. Er wordt ingegaan op de educatieve en neuro-wetenschappelijke principes waarop de methode is gestoeld. Daarnaast wordt extra aandacht besteed aan storytelling: Wat is storytelling, hoe zet je het in en waarom?. Er worden storytellingoefeningen gedaan die bij kunnen dragen aan de persoonlijke groei van studenten, in combinatie met taalverwerving. Ook doen we samen verschillende activiteiten/oefeningen die te vinden zijn in de toolkit.

10.00 u - 10.30 u Inloop met koffie, thee en koekjes

10.30 u – 11.00 u Introductie en kennismaking trainers en groep

11.00 u – 13.00 u Introductie Alternative Ways methode

13.00 u – 14.00 u LUNCHPAUZE

14.00 u – 16.30 u Storytelling

Dag 2, donderdag 6 oktober

Op de tweede dag gaan we dieper in op de verschillende onderdelen van de methode, zoals de verschillende bouwstenen. Deze worden elk uitgebreid belicht en er worden verschillende activiteiten/oefeningen die binnen die bouwstenen beschreven worden, samen uitgevoerd. Er is ook aandacht voor het digitaal inzetten van de oefeningen, op het moment dat er online lesgegeven wordt.

10.00 u – 10.30 u Inloop met koffie, thee en koekjes

10.30 u - 13.00 u Bouwstenen van Alternative Ways

13.00 u – 14.00 u LUNCHPAUZE

14.00 u – 16.30 u Neurowetenschappelijke principes van Alternative Ways

Dag 3, vrijdag 7 oktober

De laatste dag staat in het teken van zelf lessen maken met behulp van de toolkit en deze aan elkaar presenteren. Op basis van alle informatie van de twee dagen ervoor, gaan de deelnemers in kleine groepen aan de slag, om een les of lessenreeks voor te bereiden. Hierbij kunnen ze eigen studenten in het achterhoofd houden. Door de ontwikkelde lessen goed te bespreken en enkele ervan met elkaar te doen, leren de deelnemers in de praktijk om de Alternative Ways methode in te zetten. Er is natuurlijk veel ruimte voor eigen inbreng van ideeën en oefeningen. Voor nieuwe input en inzichten is ook ruimte in de evaluatie aan het eind van de dag.

10.00 u – 10.30 u Inloop met koffie, thee en koekjes

10.30 u - 13.00 u Zelf maken van eigen Alternative Ways-lessen/lessenseries

13.00 u - 14.00 u LUNCHPAUZE

14.00 u – 16.00 u Delen van de gemaakte lessen(-series), oefeningen uitproberen, evaluatie

16.00 u – 17.00 u Borrel

Locatie

De trainingen zullen plaatsvinden in Productieruimte 2 in Cultuurcentrum De Vlugt, Burgemeester De Vlugtlaan 125 in Amsterdam Nieuw-West.

Info over de methode Alternative Ways:

Alternative Ways (To Learn A Language) is een nieuwe taalmethode voor taaltrainers van laaggeletterde kort geschoolde nieuwkomers en migranten, ontwikkeld in een Europees Erasmus+ project. Het plezier in leren, het vergroten van het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van de (digitale) vaardigheden staan centraal.

Omdat Alternative Ways ook heel goed blijkt te werken bij hoger- en hoogopgeleiden langer en lang geschoolden én de meeste oefeningen ook online toepasbaar zijn, zijn er trainingen ontwikkeld die interessant zijn voor NT2-docenten én non-formele taaltrainers.

De methode Alternative Ways zorgt dat anderstalige nieuwkomers veel plezier in hebben in het leren, zelfvertrouwen krijgen en communicatieve (digitale) vaardigheden ontwikkelen, waarin toeleiden naar werk onderdeel is.

Het Alternative Ways-project, dat in 2019 startte, heeft een toolkit opgeleverd die door iedereen te gebruiken is en digitaal beschikbaar is via www.alternativeways.eu. Om de oefeningen in die toolkit echt goed te leren inzetten, maar ook om meer over de achtergronden te weten te komen, worden er trainingen georganiseerd door de partners die betrokken waren bij de ontwikkeling.

Deze training is in het Nederlands en wordt aangeboden aan Vlaamse en Nederlandse professionals in het tweede taalonderwijs en sociaal maatschappelijk werk.

De training wordt verzorgd door Storytelling Centre en gegeven door Els Streefkerk en Arjen Barel.

Aanmelden kan via eva@storytelling-centre.nl .Graag je naam, e-mail en telefoonnummer doorgeven. Je krijgt van ons een bevestiging een aanvullende informatie.
Kosten voor de training zijn 150,- ex BTW. (Normaal €75 ex btw per dagdeel; een korting van €150!)
Indien je wil deelnemen aan deze training maar er niet de financiële middelen voor hebt, stuur dan een mailtje naar eva@storytelling-centre.nl zodat we kunnen kijken hoe we tegemoet kunnen komen.

We verheugen ons op jullie komst!

Vorige
Vorige

Vertel es, de 111-e editie!

Volgende
Volgende

Communicatiekracht gezocht 💪🏾