Alles is mogelijk 💪🏾

Twee stoere Eritrese vrouwen, Merkeb Teame en Meley Gebremichael, kregen afgelopen dinsdag hun diploma Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn, MBO 2, behaald aan het ROC van Amsterdam. Ze hebben de afgelopen anderhalf jaar keihard gewerkt om deze opleiding te doen in combinatie met een BBL-stage, én het moederschap én een verhuizing én allerlei andere dingen die je moet leren, oplossen en organiseren, als je in een nieuw land je plek moet zien te vinden.

Natuurlijk hebben beide vrouwen een contract gekregen in het verzorgingshuis waar zij hun stage deden; iedereen wordt blij van hun rust, gezelligheid, hun liefdevolle karakter en prachtige uitstraling!

Zo zie je maar; Ykeallo! (‘Alles is mogelijk’ in Tigrinya, de taal die de meeste Eritreëers en Ethiopiërs spreken, tevens achternaam van Mek, oprichter van de gelijknamige stichting Ykeallo.

Ykeallo ondersteunt vele nieuwkomers uit Oost-Afrika in Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam-Oost: met vertalen, sport, welzijn, huisvestingsproblematiek en nog een heleboel andere zaken. Met het empowerment-project Habognatat ondersteunt de stichting al bijna twee jaar vrouwen en moeders bij waar zij zélf behoefte aan hebben. We ondersteunen ondermeer bij opdrachten voor school en de Nederlandse taal op woensdag en vrijdag van 15-18 u.

We hebben inmiddels een leuke pool van ondersteuners die een paar uur per week de leukste dingen bedenkt, om op een gezellige en laagdrempelige manier zó bij te dragen, dat de vrouwen grote stappen kunnen maken. Merkeb en Meley zijn voorbeelden van vrouwen die hiervan goed gebruik hebben gemaakt en ook daardoor een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. Natuurlijk inspireren zij als vanzelf vrouwen die nieuw zijn op Riekerhaven, om ook een passende opleiding te kiezen, aan de Nederlandse taal te blijven werken, een rijbewijs te halen, enzovoort.

Wij zijn trots op onze leuke, lieve, grappige, gezellige, ondernemende, doorzettende en creatieve vrouwen en nu even extra op Meley en Merkeb!

Habogna! ‘sterk, doorzettend’) 💪🏾

Vorige
Vorige

Communicatiekracht gezocht 💪🏾

Volgende
Volgende

‘n Alternatief cadeau aan jezelf