Het beste moment om te beginnen met pianoles

Je bent het al jaren van plan. Je denkt dat je het eerder had moeten doen. Je hoeft echt geen groot pianist te zijn, maar je zou graag - gewoon voor jezelf - lekker piano willen kunnen spelen. Vroeger wilde je niet, maar toen moest het. Nu mág ‘t en doe je ‘t niet…

Of: je hebt al jaren les gehad. Je speelt altijd hetzelfde. Je komt niet verder. En je twijfelt of je weer les zal nemen en stelt het daarmee steeds nog even uit. Kan je nog even nadenken of je deze keer dan bij een man les neemt of (weer) bij een vrouw… 🧐

Misschien zou je stiekem best jezelf willen begeleiden bij de liedjes die je zingt, maar ja, dat is natuurlijk niet haalbaar, want je kan niet eens echt zingen…

Of…. je wil samenspelen met iemand, maar je weet niet met wie en hoe dan.

Waarom zou je nu beginnen?

  • Het is echt nooit te laat om te leren. Als je het één tot anderhalf jaar volhoudt om wekelijks les te nemen én om er thuis aan te werken, zal je jezelf verbazen!

  • Je doet het voor jezelf, voor je eigen plezier! 😃 Gun jezelf een moment in de week om iets nieuws te leren, je te ontspannen door inspanning en te genieten van de laagdrempeligheid: de beste basis om snel veel te leren. Heb lol, maak ‘fouten’, speel samen, stort je op verschillende stijlen en invalshoeken en geniet ervan als je thuis aan het oefenen bent!

  • Je kan er altijd weer eens mee ophouden… Of bij iemand anders verder gaan.

    Als je al (ver) gevorderd bent, kan het heel inspirerend zijn om weer eens een paar lessen te nemen bij een onbekende docent. Van verschillende mensen leer je verschillende dingen: je pikt van iedereen iets op!

  • Het beste moment van het jaar om te beginnen, is - wat mij betreft - van september tot december. De zomeravonden maken plaats voor een dagelijks moment voor jezelf achter de piano, met of zonder koptelefoon. Je wordt niet onderbroken door vakanties en vrije dagen; er is continuïteit.

  • Een goed begin is nog steeds het halve werk. Misschien daarom toch es naar Els Streefkerk. Na elke les met een goed gevoel naar huis!

Luister en bekijk onderstaand filmpje om te horen hoe het kan klinken, na 9 maanden of 3,5 jaar.

Hier vind je de link naar de pagina voor leuke pianolessen voor volwassenen in Amsterdam!

Vorige
Vorige

De langste nacht

Volgende
Volgende

‘n Alternatief cadeau aan jezelf